İşgalci İsrail güçleri iki Filistinliyi vurarak öldürdü

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri iki Filistinliyi vurarak öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Bıçaklama girişiminde bulundukları iddiasıyla Kudüs ve El Halil'de iki Filistinli vurularak öldürüldü.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Armon Hanatziv yerleşim biriminde sınır güvenliğinde görevli polislere bıçaklı saldırı girişiminde bulunan bir Filistinlinin açılan ateş sonucu öldürüldüğü belirtildi.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Batı Şeria'nın güneyinde bulunan El Halil kentinde bir Yahudi yerleşimcinin kendisine yönelik bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğununu öne sürdüğü bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.
Bu son olaylarla birlikte ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 41'e yükselirken, olaylarda 7 İsrailli de öldü.
Şucaiyye'de öğrencilere göz yaşartıcı gaz
Öte yandan İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırında yer alan Şucaiyye mahallesindeki yerleşim yerleri ile okul yakınlarına attığı göz yaşartıcı gazdan aralarında öğrencilerin bulunduğu onlarca Filistinli etkilendi.
Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, göz yaşartıcı gazdan etkilenen çok sayıda Filistinlinin hastanelere nakledildiğini ifade etti.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, olayın gerçekleştiği bölgenin yakınlarındaki okullar tahliye edildi.
Her iki olayda da yaralanan İsrailli olmadığı kaydedildi.
Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de ekim ayının başından bu yana, İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor.
Gerginlik tırmanıyor
Yahudi yerleşimciler, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri yanarak hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu.
Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı.
Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki de yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, 80'i Gazze'den olmak üzere 800 kişiyi gözaltına aldığını, bunlardan 15'inin de yaralı olduğunu söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...