İsrail askerlerinin müdahalesinde bir Filistinli öldü

/ Kaynak: AA
İsrail askerlerinin müdahalesinde bir Filistinli öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında bir grup Filistinlinin düzenlediği gösteriye müdahalesi sonucu bir kişinin öldüğü bildirildi.

Filistinlilerin El-Bureyc Mülteci Kampı yakınlarında 10 günü aşkın bir zamandır düzenlediği gösterilere İsrail askerleri, gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak müdahale etti.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki bir gencin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.
17 Filistinli yaralandı
Öte yandan İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gösteri yapan Filistinlilere yönelik müdahalesinde 17 kişinin yaralandığı bildirildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ramallah, Nalin, Beytüllahim ve Tulkerm'de İsrail askerleri gösteri yapan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz bombası, gerçek ve plastik mermi ile kullanarak müdahale etti.
Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, olaylarda 7'si gerçek, 9'u plastik mermi biri de darb edilmek suretiyle 17 kişinin yaralandığı, 50 kişinin de göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği belirtildi.
Abbas: İhlaller gençleri karamsarlığa itiyor
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalinin devam etmesi ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik artan ihlallerinin gençleri karamsarlığa ittiğini söyledi.
Filistin'e resmi ziyarette bulunan Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite Ramallah'ta Abbas ile bir araya geldi.
Toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Abbas, "Halkımız katlanılması güç şartlar altında yaşıyor. İsrail işgalinin devam etmesi ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik artan ihlalleri gençlerimizi karamsarlığa sürükledi ve üzerilerinde baskı oluşturdu" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...