DAEŞ'e karşı yeni savaş uçakları

/ Kaynak: AA
DAEŞ'e karşı yeni savaş uçakları

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak, Çek Cumhuriyeti'nde üretilen L-159 tipi savaş uçaklarının ilk partisini önümüzdeki ay içerisinde teslim alacağını duyurdu.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Hakim Zamili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak hükümeti, gelecek ay, Çek Cumhuriyeti'nde üretilen L-159 tipi savaş uçaklarının ilk partisini teslim alacak. Anlaşma gereği, geçen eylül ayında teslim edilmesi gerekiyordu ancak bazı teknik nedenlerden dolayı gecikme yaşandı" ifadelerini kullandı.
Teslim edilecek uçakların sayısı hakkında net bilgi vermeyen Zamili, "Memnun edici adette ve tamamen yeni uçaklar gelecek" dedi.
Iraklı yetkililer söz konusu uçaklardan 15 adedin teslimi konusunda Çek Cumhuriyeti ile 2014 yılında sözleşme imzalamıştı.
Terör örgütü DAEŞ'in 2014 yılında Irak'ın üçte birini işgal etmesinden sonra, Bağdat hükümeti hava kuvvetlerinin güçlendirilmesi adına, ABD ve Rusya ile de çeşitli silahların alımı için sözleşmelere imza atmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...