Londra'da öğrencilerden ücretsiz eğitim protestosu

/ Kaynak: AA
Londra'da öğrencilerden ücretsiz eğitim protestosu

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin başkenti Londra'da, binlerce öğrenci hükümetin eğitim politikasını protesto etmek için yürüdü.

İngiltere'de yüksek öğrenim harçlarına tepki gösteren binlerce öğrenci, ücretsiz eğitim talebi için başkent Londra'da yürüyüş düzenledi.
Ulusal Öğrenci Sendikası'nın (NUS) destek verdiği, "Ücretler ve kesintilere karşı ulusal kampanya (NCAFC)", "Kesintilere karşı öğrenci birliği", "Genç yeşiller" isimli gruplar tarafından düzenlenen ve 4 saatten fazla süren gösteriye katılan binlerce kişi, gösteri boyunca iktidardaki Muhafazakar Parti'nin öğrenim kredisindeki kesinti politikasını ve yüksek eğitim harçlarını protesto etti.
İngiltere'nin farklı kentlerinden başkente gelerek Londra Üniversitesi önünde toplanan öğrenciler, yağmurlu havaya karşın tarihi İngiliz Parlamentosuna kadar yürüdü.
Yürüyüş güzergahları çerçevesinde Başbakanlığın bulunduğu Downing Sokağı'ndan da geçen grup, ellerinde "Ücretsiz eğitim", "Özgür eğitim, kesintilere, harçlara, borçlara hayır" ve "Savaş değil eğitim istiyoruz" yazılı pankartlar taşırken, "David Cameron utan", "Ama yok, eğer yok, eğitim kesintisi yok" ve "Kesintilerle savaşın" sloganları attı.
Protesto süresince polis ve göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı ve bazı gözaltılar gerçekleşti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...