Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Fransa, Schengen'i geçici olarak askıya alıyor

Fransa, Schengen'i geçici olarak askıya alıyor
Fotoğraf Başlığı Fransa, Schengen'i geçici olarak askiya aliyor

BM İklim Değişikliği Zirvesi güvenlik önlemleri çerçevesinde ülkenin sınırlarında kontrol uygulamasına gidilecek.

Kaydet
a- | +A
BM İklim Değişikliği Zirvesi dolayısıyla dünya liderlerini Paris'te ağırlayacak Fransa, güvenlik önlemleri kapsamında Schengen anlaşmasını geçici olarak askıya alacak.
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, RMC televizyon kanalına yaptığı açıklamada, zirve ile ilgili alınacak güvenlik önlemleri çerçevesinde bir ay süreyle sınır kapılarında kontrol uygulamasının yeniden başlatılacağını bildirdi.
Bernard Cazeneuve, "Kamu düzeni ve terör tehdidi yüzünden bir ay süreyle sınır kapılarımızda kontrol uygulamasını yeniden başlatacağız. Bu Schengen anlaşmasının tamamen iptali anlamına gelmiyor, Schengen anlaşması gerektiği takdirde özel durumlarda üye ülkelere bu hakkı tanıyor" ifadesini kullandı.
Küresel ısınma konusunda alınacak somut önlemlerin masaya yatırılacağı ve bu konuda küresel bir anlaşmanın sağlanmasını hedefleyen BM zirvesi, 30 Kasım-11 Aralık'ta Paris'te düzenlenecek.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.