6 ülke daha kanlı terör saldırılarını kınadı

6 ülke daha kanlı terör saldırılarını kınadı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, Ürdün, Katar, Mısır, Kuveyt ve Fas, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen saldırıları kınadı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Paris'teki terör saldırıları kınanarak, "Dünyanın her yerinde güvenlik ve istikrarı hedefleyen bu tehlikeli ve yıkıcı teröre karşı uluslararası toplumun bir olup daha fazla çaba göstermesi gerekir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, saldırının hiçbir şekilde insani ve ahlaki değerlerle bağdaşmadığı kaydedildi.
Ürdün Hükümet Sözcüsü ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Mumani'nin, yaptığı açıklamada, Fransa hükümetine ve saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, "İnsanlık dışı, alçakça terör saldırılarını şiddetle" kınayarak, uluslararası toplumun terörün finans kaynaklarının kesilmesi ve ona karşı durulması için yardımlaşma çağrısında bulundu.
Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılana yazılı açıklamada, "Güvenlik ve istikrarı bozmayı hedefleyen ve hiç bir insani değerlerle bağdaşmayan Paris'teki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz" ifadesine yer verildi.
Açıklamada, saldırıda ölenlerin yakınlarına taziyede bulunularak, Katar'ın Fransa halkı ve hükümeti ile dayanışma içinde olduğu kaydedildi.
- Mısır, Kuveyt ve Fas saldırıyı kınadı
Mısır Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Fransa halkına ve hükümetine ölenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Din ve sınır tanımayan teröre karşı Fransa halkının yanındayız" değerlendirmesinde bulunuldu.
Açıklamada, ayrım yapmadan dünyanın çeşitli yerlerinde güvenlik ve istikrarı hedefleyen bu teröre karşı uluslararası çabanın birleşmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da saldırıyı şiddetle kınayarak, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a başsağlığı telgrafı gönderdi.
Fas resmi ajansı MAP'ın haberine göre, Fas Kralı 6. Muhammed, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Başbakan Manuel Valls'e başsağlığı telgrafı göndererek, Paris'te yaşanan silahlı ve bombalı saldırılardan derin üzüntü duyduğunu, şahsı ve Fas halkı adına Fransa'nın yanında olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...