Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa, 51 bombacı teröristin peşinde

Fransa, 51 bombacı teröristin peşinde

DÜNYA Haberleri

Fransız istihbaratı, teröristlerin eylem için ülkeye sızdığını açıkladı

Charlie Hebdo saldırısının ardından IŞİD'i takibe alan Fransız istihbaratı, 51 teröristin eylem için ülkeye sızdığını tespit etti. Bu 51 kişiden 9'u ise Fransız vatandaşı. Canlı bombalara yardımcı olan IŞİD üyelerinin eylem öncesi 4 defa keşif yaptığı ileri sürülüyor. Geçtiğimiz temmuz ayından beri Avrupa ülkelerine 120 civarında eylemci gönderdiği kaydedilen IŞİD'in Fransa'daki terör eylemi sonrası İspanya, Almanya ve Avusturya'da da saldırı hazırlığı yaptığı öğrenildi. Bunun yanında, örgüt militanlarına Fransa'da 15 eylem yapmaları için Musul'dan emir geldiği belirlendi. İspanya'daki IŞİD sorumlusu Adil Hişam kanalıyla Fransız hücrelerin devreye sokulduğu, gerekli paranın ise Irak'tan gönderildiği ileri sürülüyor.
BİR GRUP SALDIRGAN KAÇTI!
Bu arada Paris'te saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden bir grubun kaçtığı tahmin ediliyor. Fransız Europe 1 kanalına göre, Fransız polisi Paris'in doğusunda saldırganlar tarafından kullanıldığı belirlenen ve içinde otomatik silahlar olan bir arabayı buldu. Terör olaylarını gerçekleştiren üç gruptan birinin kaçmış olduğu üzerinde duruluyor. 
BELÇİKA'DA OPERASYON
Öte yandan Belçika polisi, Paris'i kana bulayan terör saldırılarıyla alakalı operasyon başlattı. Bataclan konser salonu saldırısında kullanılan siyah renkli Volkswagen Polo marka aracın Belçika plakalı olması ve Belçika'da yaşayan bir Fransız vatandaşı tarafından kiralandığının tespit edilmesinin ardından göçmenlerin yaşadığı Molenbeek bölgesinde 7 kişi gözaltına alındı.
IRAK:?BAZI ÜLKELERİ UYARMIŞTIK
Saldırının ardından Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, “Fransa, ABD, İran ve bazı ülkelerin terör saldırılarına hedef olacaklarına dair istihbarat gelmişti. Bu bilgiyi de söz konusu ülkelere tebliğ etmiştik” dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...