Fransa'da olağanüstü hal uygulamasının 3 ay uzatılması gündemde

/ Kaynak: AA
Fransa'da olağanüstü hal uygulamasının 3 ay uzatılması gündemde

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da terör saldırıları nedeniyle ülke genelinde ilan edilen OHAL uygulamasının 3 ay uzatılabileceği bildirildi.

Fransız basını, Fransa Cumhurbaşkanı François Holland'ın, meclisten OHAL süresinin en fazla 12 günle sınırlayan 1955 tarihli yasanın değiştirilmesini istediğini yazdı.
Buna göre, yasa değişikliğiyle ilgili taslak metin çarşamba günü Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek. Yeni değişiklikle en fazla 12 gün uygulanabilen OHAL süresinin 3 aya çıkarılması öngörülüyor.
Paris'te 13 Kasım terör olayları sonrasında ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal uygulaması günlük hayat ve basın yayın organlarına bir takım kısıtlamalar getirilebiliyor.
Yasayla en fazla 12 gün sürdürülebilen olağanüstü hal uygulamasında, valililer, gerekli görmesi halinde sorumluluk alanları içindeki belli bölgeleri halka, taşıt trafiğine kapatma, tehlikeli buldukları kişileri belli bölgelere sokmama hakkına sahip.
Olağanüstü hal durumunda, İçişleri Bakanlığı ülke çapında, valiler de bölge çapında, konser, gösteri, eylem gibi her türlü etkinliği, toplantıyı, toplu halde yapılacak her türlü aktiviteyi hatta gerekmesi durumunda yeme içme alanlarına girişleri bile yasaklayabiliyor.
Polise, savcılık iznine gerek duymadan evlerde ve iş yerlerinde arama yapma hakkı veren olağanüstü hal durumunda devlet, gazeteleri, radyoları, televizyon kanallarını, tiyatro ve sinemaları da kontrol edebiliyor, gerektiğinde sansür uygulayabiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...