Netanyahu'dan Türkiye açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Netanyahu'dan Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Akdeniz'de bulunan doğalgaz rezervleri ile ilgili Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma imkanı olduğunu' söyledi.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesince Kudüs'te düzenlenen Diplomasi Paneli'nde konuşan Netanyahu, Türkiye-İsrail ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Gazetenin haberine göre, "Türkiye'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı zafer göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye ile ilişkileri düzeltme imkanı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna Netanyahu, "Bu konuyu inceliyoruz" diye cevap verdi.

Netanyahu, "Diplomatik ilişkilerdeki zor duruma rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret, tarihinin en yüksek seviyesinde ve  Akdeniz'de bulunan doğal gaz rezervleriyle ilgili Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma imkanı var" diye konuştu.

"Suriye'deki gelişmeler ve İran'ın sürekli tutunabileceği bir zemin elde etme ihtimali İsrail'i endişelendirdiği gibi Türkleri de epeyce endişelendiriyor" ifadesini kullanan Netanyahu, "Ortak çıkarlar söz konusu olmakla birlikte, bunlar her zaman üzerinde çalışılabilir bir siyaset üretmeyebilir" değerlendirmesini yaptı.

Netanyahu, "Türkiye ile İsrail arasındaki en açık çıkar çatışması Hamas'ın, Türkiye'de faaliyet göstererek aktif bir şekilde İsrail'e yönelik terörist saldırıları teşvik etmesi ve yönetmesidir" iddiasında bulundu.
 

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım: 'Akdeniz'deki doğalgaz rezervenin çok detaylı incelenmesi lazım'
Yıldız Teknik Üniversitesi, Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım,  Akdeniz’de bulunan doğalgaz rezerviyle ilgili olarak “Türkiye ile işbirliği olanaklarının araştırma imkanlarının değerlendirilmesi” yapılırken, bahsedilen rezervde doğal gaz kapasitesinin ekonomik olup olmadığının yetkili makamlarca mutlaka çok detaylı incelenmesi gerekmektedir.  Bu kontrolün yeterince yapılmadan ortak olunduğu takdirde, çıkarılacak doğal gazın yetersiz olması durumunda, doğalgaz yanında işletme, platform, sondaj gibi maliyetlerin bir kısmının da ortaklık nedeniyle Türkiye tarafından ödenebileceği, dolayısıyla  meydana gelecek maddi zararın Türk Milleti’ne çok büyük masraflar açacağı unutulmamalıdır. Zira, Akdeniz Bölgesi’nin tektonik yapısı detaylı incelendiğinde, doğal gaz rezervinin bulunduğu alanın aktif dalma-batma zonuna çok yakın olması nedeniyle, ekonomik veya zengin bir rezerv olma ihtimali çok zayıf görünmektedir' dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...