Bahçesinde 700 yıllık define buldu

Düzenleyen:
Bahçesinde 700 yıllık define buldu

DÜNYA Haberleri

İsviçre'de bir çiftçinin kiraz bahçesinde bin 700 yıllık antik Roma definesi bulundu.

 

BBC'nin haberine göre, İsviçre'nin kuzeyindeki Aargau kantonunda  Ueken'de yaşayan bir çiftçi, kiraz bahçesinde antik Roma dönemine ait gümüş ve  bronz sikkeler keşfetti. Çiftçinin bahçesindeki defineyi temmuz ayında bulduğu ve sonrasında  yetkililerle irtibata geçtiği ifade edildi.

Yapılan araştırmalarda sikkelerin bir kısmının, 3'üncü yüzyılda  yaşayan Roma İmparatoru Aurelian, bir kısmının da yine aynı yüzyılda yaşayan Roma  İmparatoru Maximian dönemine ait olduğu tespit edildi. Keşif üzerine araştırma yapan İsviçreli arkeolog Georg Matter,  sikkelerin tüm beklentileri aştığını belirterek, "Bir arkeolog olarak insanın  kariyerinde en fazla bir veya iki defa tecrübe edebileceği nadir bir deneyim"  ifadesini kullandı.

Gümüş ve bronz sikkelerin sayısının 4 bin 166, ağırlığının 15 kilo  olduğu ve İsviçre tarihinde şimdiye kadar çıkarılan en büyük hazine olarak  nitelendirildiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...