Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brüksel'de DAEŞ alarmı!

Düzenleyen:
Brüksel'de DAEŞ alarmı!

DÜNYA Haberleri

Paris saldırıları ile sarsılan Avrupa'da bu kez Belçika hedefte. Terör alarmı veren Belçike hükümeti Brüksel'de teyakkuza geçti.

Belçika, "yakın" ve "çok ciddi" bir tehdit nedeniyle Brüksel bölgesinde terör alarm seviyesini en üst düzeye çıkardığını açıkladıı. Metro en az Pazar gününe kadar kapalı kalacak. Halka, alış veriş merkezleri ve konser salonları gibi kalabalık yerlerden uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Diğer bölgeler için alarm seviyesinün daha düşük olmasına rağmen, yine de ciddi bir saldırı tehdidinin olduğu belirtildi.

Paris'te bir hafta önceki saldırıları gerçekleştiren kişilerin Brükselli oldukları açıklanmıştı.

Aranan zanlılardan biri olan Salah Abdeselam'ın Belçika'ya döndüğüne inanılıyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi oy birliğiyle, Paris'te 130 kişinin öldüğü saldırıların ardından DAEŞ'e karşı çabaların artırılmasına yönelik bir karar tasarını kabul etmişti.

Fransa tarafından hazırlanan karar tasarısında BM üyeleri saldırıyı üstlenen DAEŞ'e karşı "her türlü önlemi" almaya çağrılıyor.

Belçikalı yetkililer şimdiye kadar saldırılarla ilgili olarak üç kişi hakkında dava açtı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...