Almanya Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen:
Almanya Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri

Alman Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen, İncirlik pazarlıkları için bugün Ankara'da temaslarda bulunacak.

Alman Bakan ile Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın gündeminde Almanya'nın IŞİD'le mücadele için Türkiye'ye konuşlandırmayı planladığı askeri personel ve uçakların yanı sıra Suriye sorununun çözümünü amaçlayan Viyana süreci var.  

İNCİRLİK 550 ASKER KONUŞLANDIRILACAK 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Almanya, İncirlik'e 550 Alman askeri personel konuşlandırmak istiyor. Bu personelin pilot, ikmal ve bakım gibi teknik kadrodan oluşacağını belirten kaynaklar, savaş misyonuyla yetkilendirilmediklerini vurguluyor.  
Berlin'in Ankara'ya önerdiği plana göre Almanya, Türkiye'nin İncirlik Hava Üssü'ne ilk etapta 2 tanesi konuşlandırmak üzere toplam 6 Tornado keşif uçağı gönderecek. İncirlik'e bir yakıt ikmal uçağı da konuşlandırmak isteyen Almanya, Mersin’deki Taşucu Limanı’na demirleyecek Fransa'nın uçak gemisi Charles De Gaulle’ü korumak üzere Akdeniz'e bir de fırkateyn gönderecek.  
Toplamda bin 200 Alman askerinin IŞİD'le mücadele kapsamında bölgeye gönderileceğini kaydeden kaynaklar, bu personelin çoğunun Charles De Gaulle uçak gemisini koruyacak fırkateynde görevli olacağını belirtiyor. 
GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Türkiye ve Almanya arasında imzalanacak bir mutabakat zaptı için görüşmeler devam ediyor. Alman bakanın Türkiye ziyaretinde bu görüşmelerin ivme kazanması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta bir Alman teknik heyetin İncirlik Üssü'nü ziyaret ettiğini belirten diplomatik kaynaklar, konuşlandırılması planlanan keşif uçaklarına uygunluğu açısından hava üssünde inceleme yapıldığını kaydediyor.  
Suriye misyonu için hazırlanan tezkerenin bu hafta Alman parlamentosunun onayına sunulması bekleniyor. Almanların operasyonu keşif ve destek amaçlı olacak, bombardımana katılım şimdilik söz konusu değil.
FRANSA'YA HAVA SAHASI KULLANMA İZNİ
Ankara, IŞİD’e yönelik hava operasyonlarını yoğunlaştırma kararı alan Fransa’nın Türk hava sahasını kullanma talebini kabul etti.
Diplomatik kaynaklar, koalisyon ülkelerine tanınan genel çerçevede hareket edilmesi koşuluyla izin verildiğini belirtti.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...