İlham Aliyev: TANAP 2018'de tamamlanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
İlham Aliyev: TANAP 2018'de tamamlanacak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP yapımıyla ilgili, "TANAP'ın gerçekleşmesinde hiçbir sorun yok. 2018'de belki de daha erken inşaat tamamlanacak" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi temaslarda bulunmak için Bakü'ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Davutoğlu'nu, AK Parti'nin seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Davutoğlu'nun seçimlerden sonra 64. Hükümetin Başbakanı olarak ilk resmi ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirdiği için bundan duyduğu memnuniyetini dile getiren Aliyev, bunun, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin ne kadar yüksek düzeyde olduğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Antalya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi nedeniyle Türkiye'yi tebrik eden ve Azerbaycan'a yapılan davet için teşekkürlerini bildiren Aliyev, "Tek ülke davet edebilirdiniz ve bu ülke Azerbaycan oldu. Bu bizim için çok önemlidir. Her şeyden önce hem Azerbaycan, hem Türkiye hem de dünya kamuoyu ülkelerimizin ne kadar yakın olduğunu bildi. Bence dünyada birbirine bu kadar yakın olan ülkeler mevcut değildir" dedi.

İki ülkenin tüm konularda birbirini her zaman desteklediğini vurgulayan Aliyev, bunun değişmez siyaset olduğunu, bu siyasetin de hem ortak tarihe hem de adalete dayandığını ifade etti.

Aliyev, "Türkiye-Azerbaycan birliği ve siyaseti bölgede istikrarlaştırıcı rol oynuyor. Maalesef bölgede istikrar bozulmuştur. Yeni tehditler oluşmuştur. Tüm bu gelişmelere hazır olmalıyız ve hazırız. Türkiye ne kadar güçlü olsa Azerbaycan'ın da gücü artacaktır. Tüm uluslararası kurumlarda da birbirimizi daima destekliyoruz. Ermenistan-Azerbaycan çatışmasında ve Yukarı Karabağ sorununda Azerbaycan'ın tutumunu destekledikleri için Türk halkına ve devletine teşekkür ederim" diye konuştu.

Enerji ve ulaştırma konularında her iki ülkenin ortak projelerinin hem Azerbaycan ve Türkiye hem de dünya için büyük önem taşıdığını vurgulayan Aliyev, "TANAP projesi Türkiye-Azerbaycan projesidir. Bu projeye birlikte başladık bugün ise uluslararası bir proje gibi dünyanın dikkat merkezindedir. TANAP'ın gerçekleşmesinde hiçbir sorun yok. 2018'de belki de daha erken inşaat tamamlanacak ve böylece Azerbaycan Türkiye ve Avrupa'ya doğalgaz ihraç edecektir. Avrupa ülkeleri yeni alternatif kaynak elde edecektir" dedi.

Azerbaycan'ın  çok zengin doğalgaz yatakları olduğunu bildiren Aliyev, "2,6 trilyon metreküp doğalgaz rezervimiz var. Başlıca ihraç yolumuz Türkiye'dir. Türkiye üzerinden de Avrupa'ya" bilgisini verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...