İsrail'in müdahalesinde 42 Filistinli yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsrail'in müdahalesinde 42 Filistinli yaralandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında düzenlenen gösterilere müdahale etmesi sonucu 42 Filistinli yaralandı.

İsrail askerleriyle bir grup Filistinli arasında Gazze sınır şeridinde çıkan çatışmalarda 42 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze şeridinin doğu ve kuzey sınırı ile El-Bureyc Mülteci Kampı ve Han Yunus kentlerinde İsrail askerleri ile Filistinli gençleri arasında yaşanan olaylarda 42 Filistinlinin gerçek ve plastik mermilerle yaralandığını söyledi. Kudra, yaralıların tedavileri yapılmak üzere hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Gazze sınırı uzun zamandır, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını protesto eden gençlerin her hafta cuma günü düzenlediği gösterilere tanık oluyor. İsrail askerleri bu gösterilere, plastik ve gerçek mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak karşılık veriyor.

Yahudi yerleşimcilerin, İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girme konusundaki ısrarı nedeniyle gerilimin iyice arttığı bölgede, duruma tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. 

İsrail askerlerinin saldırıları sonucu geçtiğimiz ekim ayından bu yana 100'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...