ABD Başkanı Obama: ABD’yi terörize edemeyecekler

Düzenleyen:
ABD Başkanı Obama: ABD’yi terörize edemeyecekler

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama, California Eyaleti'ndeki silahlı saldırının ardında yatan nedenin federal yetkililerce ortaya çıkarılacağı sözünü vererek, "ABD’yi terörize edemeyecekler" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, haftalık radyo konuşmasını, geçtiğimiz günlerde San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine düzenlenen saldırıya ayırdı. Terör örgütü DAEŞ’in ABD’de ve dünya genelinde kendi başlarına hareket eden şiddet yanlılarını saflarına çekme çabasının farkında olduklarını vurgulayan Obama, San Bernardino'daki saldırganların radikal kimseler olabileceğini kaydetti. Obama, "İki saldırganın bu terör eylemini gerçekleştirmek için radikalleşmiş olmaları kuvvetli ihtimal" ifadesini kullandı.

Hükümet, güvenlik güçleri, toplum üyeleri ve dini liderler olarak bu türdeki nefret ideolojilerine karşı birlikte mücadele vermeleri gerektiğinin altını çizen Obama, "Biz güçlüyüz, Biz dirençliyiz. Bizi terörize edemeyecekler” diye konuştu.

Bu arada Obama’nın ulusal güvenlik ekibinin, saldırıyı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk ile eşi Taşfin Malik’in herhangi bir terör organizasyonunun bir parçası olduğu deliline ulaşamadığı bildirildi.

ABD'nin California Eyaleti'ne bağlı San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine saldırı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk ile eşi Taşfin Malik, 14 kişiyi öldürdükten sonra olay yerinden kaçmış daha sonra polisle girdikleri çatışmada araçlarında öldürülmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...