Füzeli tahrikin hesabını sorduk

Düzenleyen:
Füzeli tahrikin  hesabını sorduk

DÜNYA Haberleri

Boğaz’dan geçerken omzunda füzeyle şov yapan Rus denizciyle ilgili olarak Büyükelçi Karlov, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Karlov’la genel müdür düzeyinde görüşüldü

Buket Güven ANKARA 
Dışişleri Bakanlığı, Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında gemideki bir askerin omzunda füze taşıdığının ortaya çıkması sonrasında Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Dışişleri’ne çağırdı. Karlov’la Denizcilik ve Havacılık Genel Müdürü Burak Özügergin görüştü. 45 dakikalık görüşmede Karlov’a füzeli askerden duyulan rahatsızlık iletildi. Ankara, büyükelçiden, söz konusu görüntünün bireysel bir eylem mi yoksa planlı bir hareket mi olduğuna dair de izahat istedi. Dışişleri Bakanlığı, bu görüntünün bir kez daha tekrarlanmaması gerektiği yolunda mesaj verdi. Yetkililer, Boğaz’dan geçişlerin hukuka uygun olması gerektiğini hatırlattı. 
BARZANİ GELİYOR
Bu arada Musul’daki Türk askeri varlığını eleştiren Bağdat yönetimine bir cevap da Dışişleri Bakanı avuşoğlu’ndan geldi. Bakan, Iraklı yetkililerin talebi sonrasında orada bulunan Türk askerlerinin güçlendirilmesi için bu değişimin yapıldığını hatırlattı.  Tehditlere karşı eğitim veren Türk askerlerinin güvenliğini sağlamanın da kendilerinin görevi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Bağdat hükümetinden gelen tepkilerin bazı komşuların etkisiyle ortaya çıktığını vurguladı. 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin bu hafta içinde Ankara’ya geleceğini söyleyen Çavuşoğlu, bu ziyaretin daha önceden planlanmış olduğunun altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, son dönemde İran haber ajansları ile İranlı yetkililerin, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili kullandıkları ifadeleri çok tehlikeli bulduklarını ifade etti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...