NSU davası kritik dönemeçte

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
NSU davası kritik dönemeçte

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya'da 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan terör örgütü NSU davasında dikkatler baş sanık Beate Zschaepe’nin bu hafta vermesi beklenen ifadeye çevrildi.

Almanya'da 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında dikkatler baş sanık Beate Zschaepe’nin bu hafta vermesi beklenen ifadeye çevrildi.

Teslim olduğu 2011 yılından bu yana susma hakkını kullanan Zschaepe’nin avukatı aracılığıyla yapması beklenen açıklamalar büyük merak uyandırıyor. NSU kurbanlarının avukatları Zschaepe’nin bu girişimini “panik ve çaresizliğin ifadesi” olarak nitelendirirken baş sanığın cezasına hafifletici neden aradığını kaydettiler.

2000-2007 yılları arasında 8'i Türk, biri Yunan, biri Alman polis 10 kişiyi öldürmek, çok sayıda bankayı soymak ve bombalı saldırı düzenlemekle suçlanan aşırı sağcı terör örgütü NSU davasında sona yaklaşılırken, önceki ay ilk olarak baş sanık Beate Zschaepe, ardından da yine tutuklu sanıklardan Ralf Wohlleben'in ifade vereceği duyuruldu.

Uzmanlar, 2,5 yıldır süren davada ömür boyu hapisle yargılanan Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklıkla suçlanan Wohlleben’in, deliller ve ifadeler sonrasında paniğe kapıldığına dikkat çekiyor. Uzmanlar, ifadelerin önem taşıyabileceğini ancak davanın seyrinde çok büyük değişiklik beklemediklerini ifade ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...