Irak'tan Türkiye için flaş hamle

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'tan Türkiye için flaş hamle

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı Haydar İbadi NATO'ya, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta bulunan askerlerini çekmesini sağlamak için "gücünü kullanması" çağrısı yaptı.

Irak Başbakanı İbadi, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile  Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığını görüştü

 Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, NATO Genel Sekreteri  Jens Stoltenberg ile Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığına ilişkin telefon  görüşmesi yaptığı bildirildi.

İbadi'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, görüşmede  İbadi'nin Stoltenberg'e, Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığını kabul etmedikleri  ve Tükiye'nin askerlerini geri çekmesi için NATO'dan yetkisini kullanmasını  istediği aktarıldı.

Açıklamaya göre Stoltenberg, İbadi'ye NATO'nun Irak'ın egemenliğine  önem verdiğini belirterek, söz konusu durumla ilgili üye ülkeleri  bilgilendireceğini, Irak'ın endişelerini Türkiye'ye ve NATO'daki temsilciliğine  ileteceğini belirtti. Stoltenberg, yaşanan soruna diplomatik çözüm bulunmasının  önemli olduğuna işaret etti.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...