Azerbaycan'dan Rusya'ya rest

Düzenleyen:
Azerbaycan'dan Rusya'ya rest

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Azeri diasporası, Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin’e bir başvuru belgesini sundu.

Rusya Devlet Başkanı’na bağlı Milletler Arası İlişkiler Konseyi üyesi ve yaklaşık 30 diaspora kuruluşu tarafından imzalanan belgede, Ermeni ‘soykırımı’ iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının Rus parlamentosuna sunumu ile ilgili söz edildi.

Ültimatom şeklinde Ermeni ‘soykırımı’ iddialarının kabul edilemeyeceğini  ve inkâr edileceğini beyan eden Azeri diasporası, söz konusu belgede bu hususu şöyle belirtti:
“Bu tasarının kabul edilmesi halinde bile biz ve bizimle hemfikir olan insanlar, Ermeni ‘soykırımı’ iddialarının aleni bir şekilde inkâr etmeye devam edeceğiz ve onu, insan hakları ile ilgili uluslararası mahkemelerde temyiz edeceğiz”.
Bazı uzmanlar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, bu belge aracılığı ile kendi gücünü gösterdiğini bildirdi.
Daha önce Türkiye’nin hava sahasına giren Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra Aliyev, “Azerbaycan her zaman Türkiye’nin yanında olacak” demişti.
Gözlemciler, “Söz konusu açıklama, Aliyev’in Rusya’ya karşı olacağı anlamına geliyor. Bundan dolayı Aliyev, Rusya’nın içindeki kuvvetini göstermeye karar verip en önemli gücüne, yani bölgede durumun gerginleşmesi halinde kime ağırlık vereceğine işaret etti” diye kaydetti
(QHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...