Almanya'dan Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı

Düzenleyen:
Almanya'dan Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı

DÜNYA Haberleri

Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen saldırısı sonrası, Almanya Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10:20 sıralarında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında resmi rakamlara göre en az 10 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Bir görgü tanığı patlama anında 'alev topu gibi' bir ateş çıktığını söyledi. Yaralıların arasında Alman turistlerin de olduğu öğrenildi. 
 
Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, Samatya Hastanesi’ne kaldırılan üç yaralıdan biri Norveç, ikisinin ise Alman vatandaşı olduğu, Haseki Hastanesi’ne getirilen 3 yaralıdan 1’inin Alman 1’inin de Peru vatandaşı olduğu bildirildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne 3 Alman turist, Çapa Tıp Fakültesi'ne 15'e yakın kişi ve Bezmialem Tıp Fakültesi'ne 2 kişi yaralı olarak kaldırıldı.
 
DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Türkiye genelinde çatışma ya da terör saldırılarının muhtemel olduğunu belirten bakanlık, vatandaşlarına ayrıca özellikle büyük şehirlerdeki gösteri ve toplantılara yaklaşmamalarını tavsiye etti. İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise İstanbul'daki patlama bölgesinde bulunan vatandaşlarına, yetkililerin yönlendirmelerine göre hareket etmelerini tavsiye etti.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...