Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus bakandan acı itiraf geldi!

Düzenleyen:
Rus bakandan acı itiraf geldi!

DÜNYA Haberleri

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, petrol fiyatlarındakü düşüşün Rusya ekonomisini zora soktuğunu, ancak durumun şu anda yönetilebilir noktada bulunduğunu ifade etti.

Medvedev, petrolün daha da düşmesi durumunda bütçenin yeniden gözden geçirilmesinin gerekeceğini de belirterek "En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Petrol fiyatları 2016'nın başından bu yana yeniden haızlı değer kaybı trendine girerek yüzde 17 civarında düştü ve 30 dolar seviyelerine kadar indi.

Petrolde yaşanan değer kaybı son 1,5 yılda ise yüzde 70'in üzerinde.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından birisi olan Rusya'da, petrol fiyatının düşmesi ihracat gelirlerini etkiliyor ve bütçe dengesine olumsuz yansıyor

'PETROL 10 YIL DÜŞÜK KALACAK'

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev ise petrol fiyatlarının gelecek 10 yıl boyunca düşük seviyelerde kalacağını öngördü.

Küresel ekonomide 'yeni normal'in oluştuğunu ifade eden Ulyukayev, küresel üretim dinamiklerinin hız keseceğini ve büyümenin de yavaşlayacağını belirtti.

Bu yeni dönemde Rus hanehalkının tüketim odaklı değil tasarruf odaklı olması gerektiğini de belirten Ulyukayev, Rus ekonomisinin ancak bu şekilde yeni döneme ayak uydurabileceğini vurguladı. (BBCTürkçe)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...