Almanya, Rus bakana vize vermedi

Düzenleyen:
Almanya, Rus bakana vize vermedi

DÜNYA Haberleri

Tarım, gıda ve bahçecilik alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Berlin Uluslararası Yeşil Hafta'ya katılmayı planlayan Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev'in, Avrupa Birliği (AB) yaptırım listesinde yer alması nedeniyle Almanya'dan vize alamadığı bildirildi.

Rusya Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya, Uluslararası Gıda ve Tarım Fuarı Yeşil Hafta-2016'ya katılmayı planlıyordu. Ancak Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın, AB yaptırım listesinde yer alan Bakan Aleksandr Tkaçev'in Berlin'e gelmesine izin vermemesi nedeniyle otomatikman Rusya heyetinin de foruma katılması mümkün değil, özellikle de fuar sırasında bakanlar düzeyinde küresel tarım forumu ve tarım bakanları görüşmesi dahil uluslararası çok taraflı görüşmelerin planlandığı göz önüne alındığında" denildi.

Berlin'de her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Yeşil Hafta Fuarı, son 23 yılda ilk kez Rusya'nın aktif katılımı olmadan gerçekleşecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...