Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazze'de kanser hastaları eylem yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Gazze'de kanser hastaları eylem yaptı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze Şeridi'ndeki kanser hastaları tedavi amacıyla yurt dışına çıkabilmek için gösteri düzenledi.

Gazze Şeridi'ndeki kanser hastaları, tedavi amacıyla yurt dışına gidebilmelerine imkan tanınması için eylem yaptı.

Kanser Hastalarına Yardım ve Umut Cemiyeti tarafından Gazze'de düzenlenen gösteriye onlarca kanser hastası katıldı.

Gösteride yıllardır devam eden İsrail ablukası nedeniyle maruz kalınan zorlukların sonlandırılması çağrısı yapılan Arapça ve İngilizce dövizler taşındı.

"Tedavi için Gazze şeridinin dışına çıkmaları engelleniyor"

AA muhabirine konuşan cemiyetin müdürü Vefa Musa, "Gazze'deki kanser hastaları tedavileri için gerekli ilaçların olmaması nedeniyle en zor acıları yaşıyor. Bunun yanı sıra tedavi için Gazze Şeridi dışına çıkmaları da engelleniyor" dedi.

İsrail ablukası nedeniyle bu kişilerin hayatlarının tehdit altında olduğunu ve yüzde 30'unun İsrail'in güvenlik gerekçeleriyle yurt dışına çıkmasına izin verilmemesinin tedaviyi geciktirdiğini ve hastalığın yayılmasına neden olduğunu anlatan Musa, "Resmi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını gerekli zamanda ve dozda ilaç temin etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Musa, insan hakları kuruluşlarını ve Dünya Sağlık Örgütü'nü (WHO) de Gazzeli kanser hastalarının tedavilerinin güvence altına alınması için ablukanın kaldırılması amacıyla İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...