Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Macaristan 'göç kriz durumu' ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Macaristan 'göç kriz durumu' ilan etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, Macar hükümetinin ülke genelinde "göç kriz durumu" ilan ettiğini duyurdu.

Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, düzenlediği basın toplantısında, sığınmacı krizi çerçevesinde Balkan ülkelerindeki belirsizlik dolayısıyla Macar hükümetinin sınırlardaki güvenlik önlemlerini artırıp, ülke genelinde "göç kriz durumu" kararı aldığını bildirdi.

Pinter, alınan "göç kriz durumu" kararı kapsamında sınır bölgesine polis ve asker sevk edileceğini, güvenlik güçlerinin olası bir krize müdahale kapasitesinin artırılması konusunda hazırlıkların yapılacağını belirtti.

"Sınırları korumak için hazırlıklı olmamız gerekli"

Slovenya, Hırvatistan ve Sırbistan'ın sınırlarında olağanüstü önlemler alarak sığınmacıların girişine izin vermediğini belirten Pinter, ''Bu ülkelerde bulunan yasa dışı sığınmacıların nasıl bir karar alacağını bilmiyoruz. Bu ülkelerde yaklaşık on bin kişi var ve bunların yasal olarak oturum izinleri yok. Nereye gideceklerini bilmiyoruz. Ülke sınırlarını korumak için hazırlıklı olmamız gerekli'' dedi.

Macar hükümeti geçen yıl 15 Eylül'de Sırbstan sınırındaki Bacs-Kiskun ve Csongrad bölgelerinde "göç kriz durumu" ilan etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...