'Putin sürpriz Suriye hamlesiyle konumunu hatırlattı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Putin sürpriz Suriye hamlesiyle konumunu hatırlattı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Suriye’deki askeri birlikleri çekme kararının iç ve dış kamuoyuna yönelik bir "hatırlatma" olduğu belirtilirken, petrol fiyatları üzerinde fazla bir etkisi beklenmiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’deki askeri birlikleri çekme kararı, iç ve dış kamuoyuna yönelik bir "hatırlatma" olarak değerlendiriliyor. Bu kararın petrol fiyatlarına üzerinde ise fazla bir etkisi beklenmiyor.

Rus Enerji ve Finans Enstitüsü Ekonomi Bölümü Başkanı Marcel Salikhov, Rusya'nın Suriye’deki askeri birliklerini azaltma kararına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

"Putin’in beklenmedik kararının nedeni, Suriye’deki faaliyetlerin risk ve fayda dengesinin değişme riskidir" diyen Salikhov, Suriye operasyonunun Rusya bütçesine fazla bir yük getirmediğini ancak Suriye’deki kayıplar nedeniyle Putin’e yönelik Rus kamuoyu desteğinin hızla kaybolma riskinin başladığını söyledi.

"Putin konumunu hatırlatıyor"

Merkezi Rusya'da bulunan danışmanlık şirketi Creon’un Başkanı Fares Kilzie ise Putin’in Rus ordusu üzerindeki kontrolünü artırmaya çalıştığını iddia etti. 

Putin’in, Rus ordusuna "Suriye’den çekilin" emrini beklenmeyen bir zamanda vererek iç ve dış kamuoyuna ve aynı zamanda orduya konumunu "hatırlattığını" ifade eden Kilzie, "Çünkü er ya da geç, tarih boyunca ordu üzerinde hakimiyet sağlayan liderler, aynı ordunun kurbanı olmuşlardır" dedi.

Kararın petrol fiyatlarına etkisi

Moskova Yeni Ekonomi Üniversitesi Finans Bölümü Öğretim Üyesi Oleg Shibanov da muhafazakar tahminlere göre Suriye operasyonunun Rusya'ya maliyetinin günlük 2,5 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, "Bu nedenle yaklaşık 2 trilyon rubleyi bulan bütçe açığı içerisinde bu operasyonun çok fazla bir yeri yok" bilgisini verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...