Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den PYD'ye net çıkış: Suriye'deki özerk bölgeleri tanımıyoruz

Düzenleyen:
ABD'den PYD'ye net çıkış: Suriye'deki özerk bölgeleri tanımıyoruz

DÜNYA Haberleri

ABD'den federasyon ilan etmeye hazırlanan Suriye Kürtlerinin heveslerini kursaklarında bırakacak bir çıkış geldi: Suriye'deki herhangi bir özerk bir bölgeyi tanımayız.

Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin kontrolünde olan bölgede bugün, 3 kantonun (Kobani, Cezire ve Afrin) aynı çatı altında toplanacağı bir federal sistem ilan edileceği iddialarına Ankara'dan sonra bir tepki de ABD'den geldi.

ABD: TANIMAYIZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye'deki siyasal durumla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, "Suriye'deki herhangi bir özerk bir bölgeyi tanımayız" ifadelerini kullandı. Toner, ABD'nin Suriye'de özerk ya da yarı özerk bir Kürt bölgesini tanımayacağını, Suriye'nin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.

SURİYE'NİN GELECEĞİNİ TARTIŞACAKLAR

Toner, yaklaşık 100 kişiden oluşan bir ortak komisyonun ülkenin federalleştirilmesi de dahil Suriye'nin geleceğini tartışmayı planladığını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...