Hollanda'dan PKK'ya saygı

Düzenleyen:
Hollanda'dan PKK'ya saygı

DÜNYA Haberleri

Hollanda Parlamentosu Ankara’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunması için önergeyi reddetti

Başkent Ankara'da meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Ankara'daki terör saldırısı için Hollanda Parlementosunda saygı duruşu talebinde bulunuldu. Talep Parlamento tarafından reddedildi.

ÖNERGE REDDEDİLDİ

Meclisteki toplantı başlamadan hemen önce DENK Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, Ankara'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına, meclisin 1 dakikalık saygı duruşunda bulunması için sözlü önerge gerçekleştirdi.

Tunahan Kuzu: “Ankara yine bir terör olayıyla karşı karşıya kaldı. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların anısına meclisi 1 dakıikalık saygı duruşuna davet ediyorum" dedi.

Pvda'lı Meclis Başkanı Khadija Arib ise bu önergenin zamanı olmadığını belirterek “Önceden bunu bana söyleseydiniz bu durumda ne yapmamız gerektiğini size belirtirdim" şeklinde bir karşıkla, 1 dakikalık saygı duruşuna gerek olmadığını belirtti.

VVD partisi milletvekili Zijlstra ise Tunahan Kuzu'yu suçlayarak “Böyle araya sıkıştırmak hayatını kaybedenler için saygısızlıktır" dedi.

CDA lideri Buma ise Tunahan Kuzu'nun bu önergesinin milletvekillerini zor bir duruma düşürdüğünü savunarak Kuzu'nun 1 dakikalık saygı duruşu önergesine karşı çıktı.

D66 sözcüsü Verhoeven ise 1 dakikalık saygı duruşuna karşı olmadığını, ancak bu şekilde dünyada olan kötü olayların bazılarına saygı duruşunda durup bazılarında ise durmamak gibi gözükeceğini ifade etti.

PARİS'E VAR ANKARA'YA YOK

Paris'teki terör saldırısında tüm Avrupa Birliği'nde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmuştu.

Hollanda meclisinin Türkiye'de olan bir terör saldırısına 1 dakikaya tahammül gösterememesi ise algıdaki seçicilik olarak algılandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...