Paris saldırganının iadesi istenecek

Paris saldırganının iadesi istenecek

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yaralı olarak ele geçirilen Paris saldırılarının firari zanlısı Salih Abdüsselam’ın Belçika’dan iadesinin isteneceğini açıkladı.

Brüksel’de düzenlenen terör operasyonlarının ardından Belçika Başbakanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Hollande, "Fransız adli yetkililerin Abdüsselam’ın iade talebi için derhal hareket geçmesi gerekiyor. Belçika yetkililerinin bu talebe olumlu yanıt vereceğinden şüphem yok" dedi.
Fransa’ya yönelik terör tehdidinin hala "yüksek seviyede" olduğu uyarısında bulunan Hollanda, yarın Elysee Sarayı’nda ilgili bakanlar, emniyet ve istihbarat servisleri temsilcileri ile birlikte güvenlik konusunda bir toplantı düzenleyeceğini belirtti.
Belçika savcılığı da bugün düzenlenen operasyonlarda Abdüsselam ile birlikte toplam 5 kişinin tutuklandığını açıkladı.
Savcılık, Abdüsselam’ın yakın arkadaşı olarak bilinen Münir Ahmed El Hacı isimli şahsın da operasyonda yaralı ele geçirildiğini bildirdi.
İsimleri açıklanmayan diğer üç zanlının ise Paris firarisine yardım ve yataklık suçundan gözaltına alındığı ifade edildi.
Terör örgütü DAEŞ üyelerinin 13 Kasım 2015'te Paris'te eş zamanlı gerçekleştirdiği saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetti.
Yapılan tüm operasyonlara rağmen Paris saldırılarında yer aldıktan sonra Belçika'ya kaçan Salih Abdüsselam bulunamamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...