Ermenistan ateşkes için yalvarıyor

Düzenleyen:
Ermenistan ateşkes için yalvarıyor

DÜNYA Haberleri

Cuma gecesi ihlal ettiği ateşkesten bu yana saldırılarını ve provokasyonlarını sürdüren Ermenistan, kayıpları sonrası ateşkes için yalvarmaya başladı.

Cuma gecesi Azerbaycan toprağı Karabağ'daki işgalci Ermenistan güçlerinin ihlal ettiği ateşkesten bu yana saldırılarını ve provokasyonlarını sürdüren Ermenistan, Azerbaycan ordusu karşısındaki ağır kayıplar sonrası ateşkes için yalvarır hale geldi. Daha önce verilen kayıplar nedeniyle güvenlik kurulunu toplayan ve tehditler savuran Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermeni güçlerin bugün aldığı ağır yenilgi sonrası "barışın sağlanması" için çağrı yaptı. Sarkisyan, Ermenistan’ın Karabağ sorununun çözümünde taviz vermeğe hazır olduğunu açıkladı.

Cuma gecesi ateşkesi bozan Ermenistan güçleri Azerbaycan'ın sert cevabı sonrası geri çekilmek zorunda kalmış ve ağır kayıplar vermişti. Yaşanan kayıplar sonrası Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yaptığı görüşmede müzakereler için yardım çağrısında bulunmuştu. Ancak işgalci Ermenistan güçleri, Azerbaycan'ın uyarılarına rağmen provokasyonlarına devam etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...