Açlıktan ölümler başladı

Düzenleyen:
Açlıktan ölümler başladı

DÜNYA Haberleri

Irak’ta DAEŞ'in kontrolündeki Felluce'de büyük dram yaşanıyor. Ağırlıkta çocuklar olmak üzere her gün onlarca kişi açlıktan ölüyor

Terör örgütü DAEŞ'in hakimiyeti altında bulunan Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'de binlerce insan büyük bir dramla karşı karşıya. Felluce'de ilaçsızlık ve özellikle de gıdasızlıktan dolayı çocukların aralarında olduğu toplu ölümler yaşanıyor. Enbar Vilayet Meclisi Üyesi Raci el-İsavi, "Felluce'deki insani durum çok kötü ve yaşanan gıda sıkıntısının yol açtığı açlık krizinden dolayı her gün onlarca insan hayatını kaybediyor" dedi. DAEŞ'in, bölgeye hiçbir insani yardımın ulaşmasına izin vermediğini söyleyen İsavi şunları kaydetti: "Irak merkezi yönetiminin de askeri açıdan Felluce'ye karşı tutumu çok zayıf kalıyor. Felluce'nin hem DAEŞ hem de açlık krizinden kurtarılması için onlarca çağrımıza rağmen hükümet bu yönde hiçbir adım atmıyor." İsavi, Felluce'de açlık krizi yaşayan yüzlerce ailenin kurtarılması gerektiğine dikkati çekerek, "Hükümet askeri müdahalede bulunup Felluce'yi kurtarmazsa uluslararası askeri yardım çağrısında bulunacağız" diye konuştu. 
100 BİN KİŞİ VAR
Felluce'de önceki hafta gıda ve ilaç yetersizliğinden ilk ölümlerin yaşandığı bildirilmişti. 5 kişinin öldüğünün açıklanmasının ardından bu sayının giderek artmaya başladığı öğrenildi. Irak İnsan Hakları Bağımsız Yüksek Komisyonu şubat ayında, Irak güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce'de gıda ve tıbbi malzemelerin tükendiğini duyurmuştu. Irak güçleri örgüte giden yardım yollarını kesmek için bölgeyi abluka altında tutuyor. Ocak 2014’te DAEŞ’in ele geçirdiği ilk Irak toprağı olan Felluce, başkent Bağdat’a 69 kilometre mesafede bulunuyor. Felluce’de 80 ila 100 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...