IKBY Başbakanı Barzani, Kerry ile Bağdat'ta bir araya geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
IKBY Başbakanı Barzani, Kerry ile Bağdat'ta bir araya geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve beraberindeki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta resmi temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve beraberindeki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Barzani başkanlığındaki Kürt heyeti ile Kerry arasındaki görüşme, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğinde basına kapalı gerçekleşti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, Irak'taki genel durum ile özellikle Kürt bölgesinin içinde olduğu mali kriz, bölgenin güvenliği, terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen mücadele, Erbil, Bağdat ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Musul'u teröristlerden kurtarmak için ileride atacakları adımlar ve Erbil ile Washington arasındaki ilişkilerin ele alındığı ifade edildi.

Her iki tarafın Kürt bölgesi ve ABD arasındaki ilişkilerin her türlü düzeyde gelişmesine vurgu yaptığı aktarılan açıklamada, Kerry'nin de ülkesinin, Irak ve Kürt bölgesine özellikle mali kriz ile başa çıkmaları konusunda yardım etmeye hazır olduğunu söylediği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Kerry'in, daha önce olduğu gibi terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda Peşmerge güçlerine yardıma devam edeceklerini söylediği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...