Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘İlk hedef Paris'ti’

Düzenleyen: / Kaynak: AA
‘İlk hedef Paris'ti’

DÜNYA Haberleri  / AA

Belçika Federal Savcılığı, Brüksel'deki intihar bombacılarının ilk hedefinin Paris'e saldırı düzenlemek olduğunu açıkladı.

Belçika Federal Savcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 22 Mart’taki metro ve havaalanı saldırılarını düzenleyen grubun ilk hedefinin Paris'e ikinci bir saldırı düzenlemek olduğu belirtildi. Savcılığa göre saldırganlar, son dakikada vazgeçerek Brüksel'i hedef aldı.

Açıklamada, saldırganların ilk hedefinin Paris'te iş ve finans merkezi La Defense'ın olduğu belirtildi. "Terörist grubun Paris saldırıları sonrasında yürütülen soruşturmanın hızlı ilerlemesi ve baş şüpheli Salih Abdüsselam'ın yakalanmasının ardından Paris'i hedef almaktan vazgeçtiği'' ifade edildi.
Belçika federal savcılığı, dün yaptığı açıklamada ise önceki gün gözaltına alınan Mohamed Abrini'nin Brüksel Havalimanı'ndaki saldırı sonrası kaçan "şapkalı terörist" olduğunu itiraf ettiğini bildirmişti. Abrini'nin "İntihar yeleğini bir çöp kutusuna attığını ve sonrasında şapkasını sattığını açıkladığı" ifade edilmişti.
Abrini, yakalanan bir diğer şüpheli ve çocukluk arkadaşı Salih Abdüsselam ile birlikte Paris saldırıları sonrası bir benzin istasyonundaki güvenlik kameraları aracılığıyla görüntülenmişti.
Brüksel'de bir metro istasyonu ve havaalanına 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Paris'te 13 Kasım 2015'teki saldırılarda ise 130 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...