Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB, ABD'ye vizeyi tartışıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB, ABD'ye vizeyi tartışıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu, bazı AB üyesi ülkelere vize uygulamasını sürdüren ABD, Kanada ve Brunei'ye "mütekabiliyet" gereği vize uygulama konusunda, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi'nden görüş istedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, bazı AB üyesi ülkelere vize uygulamasını sürdüren ABD, Kanada ve Brunei'ye "mütekabiliyet" gereği vize uygulama konusunda, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi'nden görüş talep etti.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, bazı AB üyesi ülkelere vize uygulamaya devam eden 3 ülkeye karşı "mütekabiliyet" gereği izlenecek politika konusunda, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi'nden 12 Temmuz 2016'ya kadar görüş istendiği bildirildi.

ABD, Kanada ve Brunei vatandaşlarının tüm AB üyesi ülkelerde 180 gün içerisinde 90 gün vizesiz seyahat edebildiğine vurgu yapılan açıklamada, önceliğin tüm AB üyesi ülke vatandaşlarına vize serbestisi sağlanması olduğu kaydedildi.

AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, konu ile ilgili olarak, "AB ortak vize politikasında asli unsur mütekabiliyettir. Schengen bölgesine vizesiz girebilen 3'üncü ülke topraklarına AB vatandaşlarının da serbestçe girebilmesi beklenir." değerlendirmesinde bulundu.

Konu ile ilgili Avrupa Parlamentosu'ndan ve AB Konseyi'nden görüş talep edildiğini anımsatan Avramopoulos, "Vize konusu bu ülkelerle gündemimizde üst sırada yer alacak. Adil ve dengeli bir sonuç almayı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çoğu AB üyesi ülke vatandaşı ABD'ye vizesiz seyahat edebiliyor, ancak bazı Avrupa ülkeleri bu imtiyazdan faydalanamıyor. Polonya, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan ve Romanya vatandaşları iş veya eğlence için ABD'ye gitmek istediklerinde vize almaları gerekiyor. Bu ülkeler Brüksel'in Washington'a karşı bu konuda sert bir tutum almasını talep ediyor.

Öte yandan AB, 2014 yılında ABD'ye, Kanada'ya ve Brunei'ye tüm AB vatandaşlarına vize serbestisi uygulaması için 2 yıl mühlet tanımıştı. Bu süre, bugün itibarıyla sona eriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...