Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeci Sisi: Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a aittir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Darbeci Sisi: Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a aittir

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah es-Sisi, Mısır halkının haklarından vazgeçmediklerini, belgelere göre Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a ait olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ülkenin kanaat önderleri ve ileri gelen aydınlarıyla bir araya gelen darbeci Sisi, "Mısırlıların haklarından vazgeçmek gibi bir durum söz konusu değildir. Bütün belgeler Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a ait olduğunu ispat etmektedir. Mısır siyasi yönetiminin önünde iki seçenek vardı: Ya krizi yönetmek ya da toprakları hak sahiplerine vermek. Kimseye toprağımızı vermiyor ve kimsenin toprağını da almıyoruz." dedi.

Sisi, Mısır devlet televizyonundan canlı yayımlanan konuşmasında, Suudi Arabistan ile imzalanan yeni deniz sınırı antlaşmasının parlamento tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirtti ve "Eğer onay alamazsa antlaşma uygulanamaz." diye konuştu.

Sisi ayrıca, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınması sürecine değinerek Mursi'ye komplo kurmadığını ve yardım etmek için çaba gösterdiğini öne sürdü.

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin ardından oluşan yeni dönemde ülke tarihinde ilk kez parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri demokratik yöntemlerle yapılmıştı. Seçimleri kazanarak 2012 yılı Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013 tarihinde askeri darbeyle devrilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...