Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da 25 Nisan eylemleri başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mısır'da 25 Nisan eylemleri başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'ın Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesini protesto etmek için 15 Nisan'da başlatılan eylemlerin ikinci adımı başladı.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini protesto etmek için yapılacağı daha önce ilan edilen eylemler ikindi namazının ardından başladı.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Kahire'nin batısında yer alan Nahye Semti'nde eylem yapan bir gruba güvenlik güçlerinin müdahale ederek dağıttığı ancak eylemcilerin bir müddet sonra tekrar toplandığı bildirildi.

Eylemcilerin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve yönetim aleyhinde sloganlar attığı belirtiliyor.

Mısır'ın yarı resmi yayın organlarından Ahbar el-Yevm gazetesinin internet sitesinde "son dakika" olarak verilen haberde de polisin Dokki Semti'nde toplanan eylemcilere müdahale ettiği bildirildi.

Konu ile ilgili haberde, "Dokki semtinin Mesaha bölgesinde polis ve asker aleyhinde slogan atan eylemcileri dağıtmak için güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba kullandı. Bölgede eylemciler ve güvenlik güçleri arasında arbede yaşanıyor" bilgisine yer verildi.

Öte yandan Kahire'nin Ramses Meydanı'nda çevik kuvvetin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve esnafın erkenden kepenklerini indirmeye başladığı kaydedildi.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini protesto etmek için ilk eylem 15 Nisan'da yapılmıştı. Eylemler ikinci aşama olarak kabul ediliyor. 15 Nisan eylemleri Mısır'da yönetim yanlısı ve muhalif grupların ilk kez bir araya geldiği eylem olarak kabul ediliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...