Pentagon-Ankara görüşmeleri son safhaya geldi

Düzenleyen:
Pentagon-Ankara görüşmeleri son safhaya geldi

DÜNYA Haberleri

Suriye sınırımıza konuşlandırılacak karadan karaya füzelerin menzil ayarına Türkiye karar verecek. Füzelerle bölge DAEŞ’ten temizlenerek güvenli bölgeye zemin oluşturulacak.

Türkiye-Suriye sınırına konuşlandırılacak olan ABD’nin HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) adlı çok namlulu karadan karaya füze sistemleriyle ilgili Pentagon’dan açıklama geldi. Pentagon, “Sistemin nasıl çalışacağı konusunda Türkiye ile yakın çalışıyoruz” dedi. DAEŞ’e karşı kurulan koalisyonun komutanlarından ABD’li Tümgeneral Peter Gersten, “HIMARS” füze sistemin Türkiye’ye kurulması için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. HIMARS füze bataryalarının nerelere yerleştirileceği konusunda görüşmeler yapıldığını kaydeden Gersten, kararın ortak olarak alınacağını açıkladı. HIMARS’ların 92 kilometrelik mesafede etkili olduğunu belirten Gersten, güvenli bölge oluşturulması için terör örgütü DAEŞ’in temizlenmesinin hedeflendiğini ifade etti. Gersten, “Menzili tam olarak erişmesini istediğimiz noktaya kadar ve bizim hava unsurlarımızla birleşmiş halde çalışacak” dedi. 
SINIRA 2 FARKLI SİSTEM
ABD’li tümgeneral ayrıca iki farklı HIMARS  sistemi bulunduğunu, bunlardan birinin Suriye’deki operasyonlar için Türkiye’de kullanılacağını, diğerinin ise Irak’taki operasyonlara destek vereceğini belirtti. HIMARS’lar sayesinde muhalefete de büyük destek ve moral sağlanacağı vurgulandı. DAEŞ’in temizlenme operasyonuna ayrıca Türkiye tarafından yapılacak yoğun füze, top ve obüs atışları ile destek verilecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün sınıra HIMARS’ın yerleştirilmesi konusunda Washington’la anlaşmaya varıldığını, füze bataryalarının mayıs ayında Türkiye’ye geleceğini söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...