HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriyeli muhalifler 6 DAEŞ militanını öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli muhalifler 6 DAEŞ militanını öldürdü
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeli muhalif birliklerin, Halep'in Azez ilçesinin doğusundaki Yeni Yaban köyüne sızmaya çalışan 16 terör örgütü DAEŞ mensubunu öldürdüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriyeli muhalif birlikler ile terör örgütü DAEŞ arasında, Azez ilçesinin doğusundaki Yeni Yaban köyü çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Muhalifler, söz konusu köye sızmaya çalışan 16 DAEŞ üyesini öldürdü.

Muhalifler, ilçenin doğusunda yer alan, DAEŞ'in ele geçirdiği Sandra ile Şabaniye köylerinde yeniden kontrolü sağladı. Dudyan köyünün ise muhaliflerden alındığı, ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının da bölgede Kafr Kan'da DAEŞ merkezlerini bombaladığı öğrenildi.

Terör örgütü DAEŞ, geçen ay Azez'in doğusunda yer alan birçok köy ile mültecilerin barındığı İğde ve Harameyn mülteci kamplarına saldırmış, olayda bir kadın ile bir çocuk yaşamını yitirmişti. DAEŞ İğde Mülteci Kampı'nda 25'e yakın çadırı da ateşe vermişti. Örgütün Azez'in doğusundaki köylere ve çadır kentlere saldırması sonucu 30 bin kişi yerinden olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...