Havada dehşet

Düzenleyen:
Havada dehşet

DÜNYA Haberleri

Paris'ten kalkan Mısır yolcu uçağı Akdeniz'e düştü. Uçağın havada "alev topu" hâline geldiği ileri sürüldü

Mısır Havayolları'na ait 804 sefer sayılı Paris-Kahire seferini yapan bir uçak Akdeniz’e düştü. Fransa’nın Paris Charles de Gaulle Havalimanı'ndan Kahire'ye gitmek için yerel saatle 11:21'de havalanan Airbus 320-232 tipi yolcu uçağıyla bağlantı Akdeniz üzerinde kesildi. Rotasında giderken 11 bin 277 metre yükseklikte irtibat kesilen uçakta 56 yolcu, 3’ü güvenlik görevlisi olmak üzere 10 mürettebat bulunuyordu. Mısır Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Abdül, uçağın radarda kaybolmadan önce herhangi bir imdat sinyali gelmediğini söyledi. Abdül, uçakta 15 Fransız, 30 Mısırlı, 2 Iraklı, birer İngiliz, Belçikalı, Kuveytli, Suudi Arabistanlı, Sudanlı, Çinli, Portekizli, Cezayirli ve Kanadalı’nın bulunduğunu bildirdi. Günün ilerleyen saatlerinde yetkililer, uçağın Mısır hava sahasına yaklaştığı sırada Akdeniz’e düştüğünü açıkladı.  
PARÇALARI BULUNDU
Bu arada Mısırlı yetkililerin uzun süre uçağın kaybolduğundan haberi olmadığı, Yunan havacılık yetkililerinin bilgi vermesiyle olayı öğrendikleri ortaya çıktı. Yunan yetkililer, uçağın Kerpe (Karpathos) Adası açıklarında düştüğünü açıkladı. Bir Yunan gemisinin mürettebatı uçağın havada alev topu hâline geldiğini bildirdi. Öte yandan Yunan devlet televizyonu ERT, arama çalışmaları sırasında Girit adasının güneyinde deniz üzerinde uçak parçalarının bulunduğunu açıkladı. 
TERÖR İHTİMALİ YÜKSEK
İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Yunan kaynaklar, uçağın düşmesine bir intihar bombacısı ya da patlayıcı yüklü kemerin sebep olma ihtimalinin ‘çok gerçek’ olduğunu söyledi. Mısır Sivil Havacılık Bakanı Şerif Fethi de “Uçağın bir terör saldırısıyla düşme ihtimali, teknik aksaklık sebebiyle düşme ihtimalinden daha yüksek” dedi. Uçakta patlama iddialarının gündeme gelmesi üzerine Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, uçakta tehlikeli bagajın bulunmadığını öne sürdü.

7 ayda 2. facia

Rus hava yolu şirketi Kogalimavia'ya ait Airbus tipi bir uçak 2015 yılının ekim ayında havalandıktan kısa bir süre sonra Mısır'da düş-müştü. 217 yolcu ve 7 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Uçağın el yapımı bir bombayla düşürüldüğü ortaya çıkmıştı. Bir akrabası Suriye'de DAEŞ saflarında savaştığı belirlenen havaalanı görevlisinin bombayı uçağa yerleştirdiği 
ileri sürülüyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...