Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Netanyahu'yla görüşen Putin'den Türkiye yorumu

Düzenleyen:
Netanyahu'yla görüşen Putin'den Türkiye yorumu

DÜNYA Haberleri

Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmediklerini ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya’nın başkenti Moskova’da görüştü. İkili, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

"TÜRK AKIMI'NDAN VAZGEÇMEDİK"

Putin, burada yaptığı konuşmada, "Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmedik ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarımız var. Ayrıca, Avrupa Komisyonunun, söz konusu proje için konumunun netleşmesi gerekiyor. Şu an böyle bir netlik söz konusu değil.” dedi.

RUS GAZINI İSRAİL'E DE İHRAÇ EDEBİLİRİZ

Avrupa’nın Ruz doğalgazını ithal etmek istememesi halinde başka pazarlar bulacaklarını savunan Putin, Rus gazının İsrail’e ihraç edilmesi konusunda da görüşmelerin devam ettiğine işaret etti.

Netanyahu da Rus şirketlerin, İsrail’deki doğalgaz projelerinde yer alması için herhangi bir hukuki engel bulunmadığını ifade ederek, ülkelerindeki enerji projelerinin geliştirilmesi noktasında kapılarının tüm dünya şirketlerine açık olduğunu belirtti.

Rus enerji şirketi Gazprom’un, Türkiye’ye sattığı doğalgazda daha önce anlaşmaya varılan yüzde 10,25’lik indirimi sözleşmeye yansıtmaması nedeniyle Türk Akımı projesinde ilerleme kaydedilememiş, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından da iki ülke yetkilileri projedeki görüşmelerin durdurulduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...