Musul'u kurtarma operasyonunda bayrak krizi

Düzenleyen:
Musul'u kurtarma operasyonunda bayrak krizi

DÜNYA Haberleri

Musul operasyonu için ortak hareket eden ordu askerleri ve Peşmerge güçleri arasında krize neden olan Şii bayrak sorunu çözüldü.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Milletvekili Şahevan Abdullah, Irak ordusuna bağlı bazı birliklerin Musul'un güneyinde yer alan Peşmerge cephelerine geçmek istediğini söyledi.

ÖNCE BAYRAKLARI İNDİRMEMEKTE ISRAR ETTİLER
Abdullah, Peşmerge güçlerinin, araçlardaki Şii mezhebini simgeleyen bayraklardan dolayı bu askerlerin geçişine izin vermediğini anlattı. Irak ordusu ve Peşmergeler arasında krize neden bu olayla ilgili ikili görüşmenin ardından uzlaşıya varıldığını aktaran Abdullah, "İlk önce Irak askerleri bayrakları indirmemekte ısrar etti ancak daha sonra söz konusu bayrakların araçlardan indirilmesiyle geçişlerine izin verildi." dedi.

MUSUL'DA ÇOĞUNLUK SÜNNİLER
Abdullah, Musul'da çoğunlukla Sünnilerin yaşadığını hatırlattı. Herhangi bir mezhebi simgeleyen bayrakların bölgede hassasiyet ve sıkıntıya yol açmasına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Abdullah, "Peşmerge ve ordu güçleri arasında alınan karara göre bundan sonra sadece Irak bayrağı cephelerde dalgalanacak." diye konuştu.

MUSUL İÇİN PEŞMERGELER KULLANILACAK
Erbil ve Bağdat arasından yapılan askeri anlaşma çerçevesinde, DEAŞ'ın Musul'dan çıkarılması için kentin doğu ve kuzey bölgelerindeki Peşmerge cephelerinin Irak ordusu tarafından kullanılmasına karar verilmişti. Söz konusu cephelere sevkiyat yapan Irak ordusuna bağlı askeri birliklerin, zırhlı araçlarında "Ya Ali ve Hüseyin" yazan bayrakları dalgalandırdıkları görülmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...