Musul operasyonunda üçüncü gün

Düzenleyen:
Musul operasyonunda üçüncü gün

DÜNYA Haberleri

Musul'u kurtarma operasyonunun üçüncü gününde bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Irak ordusu Musul'da kent merkezine ilerliyor. İşte Musul cephesinde üçüncü gün yaşanan gelişmeler...

RUSYA'DAN MUSUL UYARISI

16:35 : Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov,Irak'ın Musul şehrinde sıkıştırılan DEAŞ militanlarının Suriye’ye kaçabileceğinden endişe duyduğunu söyleyerek, bunun yerine görüldükleri yerde öldürülmeleri gerektiğini söyledi.

Gerasimov yaptığı açıklamada, "Teröristleri bir ülkeden diğerine kovalamak yerine görüldükleri yerde yok etmek esastır" dedi.

16.30 : Reuters haber ajansı, Musul'dan yakın zamanda kaçmayı başarmış kadın ve çocukların barındığı Erbil yakınlarındaki Debaka kampını fotoğrafladı. Yemek sırasında kuyruğa giren kadınlar, ellerinde beyaz taslarla bekliyor.

Musul operasyonunda üçüncü gün

DAEŞ ŞEHRİ YOK ETMEYE BAŞLADI

16: 00 : Musul merkezinde büyük bir savunmaya hazırlanan terör örgütü DAEŞ, bir yanda dan şehri yok etmeye başladı. Bir çok yapıyı yerleştirdiği bombalarla yerle bir eden DAEŞ, Feyseliye Mahallesi’ndeki yeni valilik binası ile Dıwase Caddesi’ndeki eski valilik binasının bir kısmını patlattığı gelen bilgiler arasında.

5 KM KALDI

15:45 : Amerikan CNN televizyonu, Irak ordu komutanlarından Kasım El Maliki'ye dayandırdığı haberinde iki zırhlı birliğin Musul'a doğru ilerlediğini ve kentin kenar mahallelerine yaklaşık 5 kilometre kaldığını duyurdu. 'DAEŞ'in büyük kaybı' manşetiyle verilen CNN'in haberinde en az 50 DAEŞ teröristinin öldürüldüğü ve düzinelerce bomba yüklü aracın da imha edildiği yer aldı.

DAEŞ'İN İKİ ÜST DÜZEY İSMİ ÖLDÜRÜLDÜ

15:00 : Geyara'daki operasyonlarda DAEŞ'in sözde Güney Valisi Ahmed Hattap, Hamdaniye'de ise örgütün üst düzey askeri sorumlusu Davud Fahd öldürüldü. 

13.20 : Reuters haber ajansı, IŞİD'in elinde tuttuğu Musul'dan kaçarak kurtulanların ilk fotoğraflarını dünyaya geçti. Fotoğraflarda, küçük bir çocuğun elinde beyaz bayrakla güvenlik güçlerine doğru geldiği görülüyor.

Musul operasyonunda üçüncü gün

13:07 : Güneyden Irak ordusu, doğudan ise Peşmerge güçlerinin, şu ana kadar toplam 552 kilometrekarelik alanda, kontrolü sağladığı belirtildi. Bugün sabaha karşı Şengal'deki Peşmerge birliğine saldıran DAEŞ militanları, 2 saat süren çatışmanın ardından püskürtüldü. 

12.45 : Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Musul'un batısında DAEŞ mevzilerine düzenlediği saldırı sonucu 13 terörist öldürüldü.

12.30 : Irak özel kuvvetleri, Musul'un içindeki DAEŞ militanlarının 5 bin ila 6 bin arasında olduğunu duyurdu. Erbil yakınlarında basın toplantısı düzenleyen Iraklı general Talib Saghati, sayının ellerindeki istihbarat raporlarına dayanarak ortaya çıkarıldığını açıkladı.

MUSUL'DAN KAÇIŞLAR BAŞLADI

10.30 : BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Musul'dan kaçan yaklaşık 900 kişilik ilk büyük sivil kâfilenin Suriye sınırını geçtiğini duyurdu. Kâfile mülteci kampına yerleştirildi.

TELAFER'E GİRECEKLERİNİ DUYURDULAR​

09:00 : Şii milisler batı cephesinden Türkmen kasabası Telafer'e gireceklerini duyurdu, katliam korkusu had safhada!

08.00 : Washington, DAEŞ'in Musul ve çevresinde kimyasal silah kullanmasını bekliyor.

100 DAEŞ'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

02:00 Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre operasyonun başladığı günden bugüne toplam 100 DAEŞ'li terörist öldürüldü.

ŞEHRİN KAPISINDA 20 KESİK KAFA

Terör örgütü DAEŞ'in sivillere şehri terk etmemeleri için gözdağı vermek amacıyla kent kapısına 20 kesilmiş kafa astığı söyleniyor.

DAEŞ'TE ÇÖZÜLME BAŞLADI

Peşmerge güçleri kadın kılığında kaçmaya çalışan DAEŞ'lileri yakaladı.

Musul operasyonunda üçüncü gün

01.00 : Washington'da bir basın toplantısı düzenleyen Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jeff Davis bir gazetecinin "DAEŞ sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor mu?" sorusuna, "Kesinlikle" yanıtını verdi.

00.05 : Sünni lider ve eski Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, televizyondan Musul halkına 'DAEŞ'e karşı ayaklan' çağrısı yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...