Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırım Tatarlarının müftüsü seçildi

Kırım Tatarlarının müftüsü seçildi

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da Kırım Tatar Müslümanları müftülüğüne Ayder Rüstemov seçildi.

Kırım Haber Ajansı'na göre, Kiev'de Ukrayna Müslümanları Kongresi toplandı. Kongre'de belirlenen yüksek ulema şurası oy birliğiyle Rüstemov'u Ukrayna Kırım Tatar Müslümanları Müftüsü olarak seçti.

Rüstemov yaptığı konuşmada, Kırım'da bulunan müftülüğün Rusya'nın kontrolüne geçtiğini söyleyerek, “Kırım Tatarları şu anda Ukrayna'nın her tarafına dağılmış durumda. Bu insanların belirli ihtiyaçları var. Çocuklarımızın kendi dinlerini ve dillerini öğrenmeleri için cami, dini ve kültür merkezleri açılması gerekiyor. Eğer bunu da yapmazsak halkımız asimile olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ayder Rüstemov, Ürdün El-Beyt Üniversitesinde İslam hukuku ve ilahiyat üzerine eğitim aldıktan sonra Ukrayna'da İslam ve bilim ilişkisini inceleyen çalışmalar ve çeviriler yaptı.

Ukrayna Müslümanları Kongresi'ne bağlı Yüksek Ulema Şurası, ülkede bulunan din alimlerinden oluşuyor. Şuranın Kırım Tatar Müslümanları müftüsünü seçme hakkı bulunuyor. Müftü, seçildikten sonra kongre tarafından onaylanıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...