HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Taksicilerin protestosu Roma'yı felç etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Taksicilerin protestosu Roma'yı felç etti
İtalya, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'nın başkenti Roma'da taksi sürücülerinin, hükümetin Meclise getirdiği internet üzerinden alternatif taksi hizmeti sunan Uber'e yönelik düzenlemeyi protestosunda arbede çıktı.

Dünya genelinde son dönemde yaygınlaşan ve daha önce başka kentlerde de protesto edilen Uber uygulaması, bu kez de Roma'da protesto edildi. Taksicilerin protestosu, kent merkezindeki caddeleri araç ve yaya trafiğine kapatacak şekilde kilitledi.

Romalı taksiciler, hükümetin hazırlayıp Meclise sunduğu taşımacılık sektörüne birtakım yeni düzenlemeler ve sınırlamalar getiren, bununla birlikte Uber'in daha geniş alanda kullanımına olanak sağlayan kanun tasarısını protesto etmek üzere, sabah saatlerinde yasa tasarısının görüşüldüğü Temsilciler Meclisi önünde toplandı.

Söz konusu yasa tasarısı nedeniyle 6 gündür grev yapan taksiciler, Meclis önündeki protestolarını koalisyon iktidarının büyük ortağı Demokrat Parti Genel Merkezi önüne taşımak isteyince de polisle çatıştı. Çıkan arbede de bazı göstericiler başlarından yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...