HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya’dan Trump’a cevap

Düzenleyen: /
Almanya’dan Trump’a cevap
Trump, Almanya, Nato, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump’ın Almanya’nın NATO’ya borcu olduğuna dair iddialarına cevap geldi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, bugün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Almanya’nın NATO ve ABD’ye savunma harcamaları için “büyük miktarda” borcu olduğuna dair iddialarına cevap verdi. Alman Bakan, “NATO’ya borcumuz yok” diyerek, ittifakın üye ülkeleri için belirlenen yüzde 2’lik savunma harcaması hedefinin yalnızca NATO’ya bağlanmasının yanlış olacağını savundu.

“Savunma harcamaları aynı zamanda BM’nin Barış Gücü misyonlarına, Avrupa misyonlarına ve DEAŞ terörizmi ile mücadeleye katkıya gidiyor” diyen Leyen, herkesin yükün eşit paylaşılmasını istediğini, bunun sağlanması için de modern NATO’nun yanı sıra Avrupalı savunma birliği ve BM’ye yatırımı da içeren “modern güvenlik konsepti” gerektiğini sözlerine ekledi.

Almanya’nın 2018 yılındaki savunma harcamasının 1.4 milyar Euro’dan 38.5 milyar Euro’ya çıkması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği görüşmeden bir gün sonra sosyal medya hesabında ilginç bir paylaşım yapmıştı. Trump, “Almanya, NATO ve ABD’ye büyük miktarlarda para ödemek zorunda” ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...