Pakistan’da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan’da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

DÜNYA Haberleri  / AA

Kardeş ülke Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta’da düzenlenen bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. Saldırının ABD'nin Pakistan karşıtı açıklamalarına İslamabad'ın tepki göstermesinden hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Pakistan'ın Belucistan Emniyetinden yapılan açıklamaya göre, bölge emniyet müdürlüğü yakınlarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Şiddetli patlamanın meydana geldiği, 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı bildirildi. İlk yardım ekipleri ise yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu kaydetti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Pakistan’da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Ülkede sık sık operasyon düzenleyen ABD yönetimi geçtiğimiz günlerde, "Şu ana kadar Pakistan'la ilgili stratejimizin ne olduğunu hiç açıkça belirtmemiştik. Bundan sonra açık bir şekilde Pakistan'dan ne istediğimizi söyleyeceğiz." açıklamasında bulunmuştu. Saldırının İslamabad yönetiminin Washington'a verdiği sert cevap sonrası gerçekleşmesi ülke medyasının dikkatini çekti. Pakistan hükümeti Trump yönetiminin açıklamasına, "ABD'nin saldırıları Pakistan’ın egemenliğini ihlal etmektedir." ifadeleriyle tepki göstermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...