Londra’da siyahiler Costa için yürüdü

Düzenleyen:
Londra’da siyahiler Costa için yürüdü

DÜNYA Haberleri

İngiltere’nin başşehri Londra’da siyahi İngiliz Edir Frederico Da Costa’nın (25), polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybetmesi protesto edildi.

Göstericiler, akşam saatlerinde Londra’nın doğusundaki Stratford bölgesinde güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Çok sayıda gencin katıldığı gösterilerde “Adalet istiyoruz” ve “Edson için adalet” gibi sloganlar atıldı. Daha sonra Stratford yakınındaki Forest Gate semtindeki polis karakolu önünde toplanan göstericilerden bazıları ateş yakarak karakola tuğla ve muhtelif cisimler fırlattı. Çıkan olaylarda 4 polis yaralandı. 15 Haziran’da Londra’nın doğusunda aracının içinde gözaltına alınması sırasında hastanelik olan Costa, 6 gün sonra hayatını kaybetmişti. Polisin, Costa’yı gözaltına alırken güç ve gaz kullandığının ortaya çıkması, çoğu siyahi İngiliz olmak üzere çok sayıda kişiyi sokağa döktü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...