Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lübnan Genelkurmay Başkanından orduya 'hazır olun' emri

Düzenleyen:
Lübnan Genelkurmay Başkanından orduya 'hazır olun' emri

DÜNYA Haberleri

Lübnan Genelkurmay Başkanı General Joseph Avn'ın, Lübnan ordusuna "İsrail tehdidine karşı" hazırlıklı olunması emri verdiği bildirildi. Öte yandan sınır hattının Lübnan tarafında olası bir saldırıya karşı savunma hattı oluşturulduğu öne sürüldü.

Lübnan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı General Avn'ın 74'üncü bağımsızlık yıl dönümü nedeniyle verdiği talimat kapsamında, ülkenin güney sınırlarındaki "düşman İsrail tehdidine karşı hazır olunmasını istediği" ifade edildi.

Açıklamada, "Lübnan'a, vatandaşlarımıza ve ordumuza yönelik saldırgan bir tutum takındığını gösteren güney sınırımızdaki düşman İsrail tehdidine ve ihlallerine karşı hazır olunmasını istiyorum." ifadesi yer aldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 numaralı kararının etkin uygulanması bağlamında güvenliğin ve istikrarın sağlanması için teyakkuzda olunmasını isteyen Avn, "Lübnan'daki olağanüstü siyasi durum nedeniyle sizin (Lübnan ordusu) güvenliğin ve istikrarın sürmesi için en yüksek seviyede teyakkuzda olmanızı gerektiriyor." dedi.

Konuyla ilgili İsrailli yetkililerden henüz açıklama gelmedi.

Yanı sıra çağrının ardından olası bir İsrail müdahalesine karşı Lübnan tarafının yer yer savunma hattı oluşturmaya başladığı öne sürüldü.

Lübnan-İsrail sınırında, 11 Kasım'da İsrail askerlerinin Lübnan tarafına sis bombası atarak Lübnanlı askerlere hakâret ettiği kaydedilmişti. Kısa süre önce de sınır hattında büyük bir tatbikat yapan İsrail'in Lübnan'a müdahale hazırlığı yaptığı iddia edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...