HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kerkük'te faili meçhullere inceleme

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kerkük'te faili meçhullere inceleme
Kerkük, Faili Meçhul, Cinayet, İncelenecek, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Kerkük kentinde 2003 yılından bu yana işlenen faili meçhul cinayet ve adam kaçırma olaylarının yeniden inceleneceği bildirildi.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Ali Umran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kerkük'te 2003'ten bu yana işlenen faili meçhul cinayet ve adam kaçırma olayları, Yüksek Yargı Meclisi tarafından kurulan bir komisyon tarafından yeniden incelenecek.'' dedi.

Özellikle Bağdat yönetiminin Kerkük'te güvenliği sağlamadan önceki dönemlerdeki siyasi partilere ait silahlı güçler tarafından işlenen yasa dışı tüm eylemlerin titiz bir şekilde inceleneceğine vurgu yapan Umran, ''Mağdur ve mağdur yakınları, oluşturulan komisyona şikayetlerini ellerindeki belgelerle sunabilecekler. Şikayetler doğrultusunda yasal çerçevede atılması gereken tüm adımlar atılacaktır.'' diye konuştu.

Umran, Kerkük'te Irak yasalarına ve insan haklarına aykırı işlenen tüm suçların detaylı bir şekilde inceleneceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...