Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD'den Guantanamo'ya tarihî ziyaret

ABD'den Guantanamo'ya tarihî ziyaret
Başlık ResmiABD'den Guantanamo'ya tarihî ziyaret

Pentagon'un bir numarası Mattis, 2002'den bu yana dünya çapında kötü şöhrete sahip hapishanenin bulunduğu üssü ziyaret eden ilk ABD Savunma Bakanı oldu.

Kaydet
a- | +A

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in uluslararası tutuk evi Guantanamo'yu ziyaretini 'son dakika' koduyla duyurdu. Pentagon'un 1 numarası, 2002 yılından bu yana Guantanamo Adası'nı ziyaret eden ilk Amerikan Savunma Bakanı oldu.

Guantanamo Adası'nda tutukluların bulunduğu bölümü gezmeyen Mattis, üsteki askerlerin Noel'lerini kutladı.Mahkumlara yapılan işkencelerle dünya çapında kötü bir şöhrete ulaşan tutukevine son olarak dönemin Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Ocak 2002'de gitmişti.ABD'nin bir önceki başkanı Barack Obama, Guantanamo'yu kapatma planını yaklaşık iki yıl önce açıklamıştı. Ancak 20 Ocak 2017'de göreve gelen Donald Trump, söz konusu adımı geri çekti ve Amerikan medyasına sızan bir belgede tutuk evine yeni mahkumların gönderilmesi planlandığı yer aldı.Obama, sekiz yıllık görev süresi boyunca hiçbir tutukluyu Guantanamo'ya göndermemişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.