Yunanistan, İsrail, ABD ve BAE'den ortak tatbikat

Düzenleyen:
Yunanistan, İsrail, ABD ve BAE'den ortak tatbikat

DÜNYA Haberleri

İsrail, ABD, BAE, İngiltere Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve İtalya'nın Yunanistan'da "Iniohos" tatbikatı gerçekleştirdiği öğrenildi. Tatbikatta çekilen görüntülerde İsrail bayrağının yer almaması dikkat çekti.

İsrail merkezli Haaretz gazetesinde yer alan habere göre Yunanistan'da gerçekleştirilen Iniohos tatbikatına İsrail, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İngiltere, Kıbrıs Rum Kesimi ve İtalya katıldı. Hava kuvvetleri nezdinde gerçekleştirilen tatbikatta çok sayıda F-16'nın olası bir çatışma anında kullanılabilirliği denetlendi.

İSRAİL'İN KATILIMI GİZLENDİ

Tatbikata ilişkin gazetedeki değerlendirmesinde İsrail'in katılımının gizlendiğini aktaran Yaniv Kuboviç, durumla ilgili tatbikatın resmî web sitesinde de herhangi bir bilgi yer almadığını bildirdi. Bugüne kadar gerçekleştirlen tatbikatlarda İsrail'in katılımın açıkça duyurulduğu ifade edilirken, bu tatbikatta neden gizlendiği kafalarda soru işareti bırakıyor.

Yunanistan, İsrail, ABD ve BAE'den ortak tatbikat

Tatbikatın videosunda ve toplu fotoğrafta İsrail bayrağına yer verilmemesine karşın bir ip ucu yakalayan Kuboviç, katılımcı askerlerin taktığı yamalarda İsrail bayrağı bulunduğunu ifade etti.

BAE VE İSRAİL YAN YANA

Öte yandan sık sık Türkiye'yi hedef alan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan, Kahire'yi ziyareti sırasında ''BAE ile Mısır olarak, İran, İsrail ve Türkiye'nin meydan okumalarıyla karşı karşıyayız'' diye konuşmuştu. Bu açıklamaların ardından BAE ve İsrail'in ortak tatbikatta buluşması Türkiye'ye karşı yapılan kirli planları bir kez daha ortaya çıkardı.

Yanı sıra İsrail, ABD ve BAE'nin 2016'daki hain darbe girişimindeki rolü hâlâ tartışılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...